Skip to main content

"het resultaat
is meer dan de
som der delen:
1+1=3"

Veranderwerkplaats, het woord bestaat uit twee delen: veranderen en werkplaats. Een plaats waar dingen die vastzitten, vastgeroest zijn en niet in beweging te krijgen zijn weer los maken, vernieuwen, verbeteren en opnieuw in elkaar zetten met maar een doel: betere resultaten.

En welke ervaring hebben Nicolette Bakker en Jur Verbeek die vooral in Rotterdam hebben gewerkt danwel, hebben ze niet teveel “spatsies” (Rotterdams voor kapsones). Nou een beetje wel. Bij elkaar hebben we ruim 70 jaar ervaring op het gebied van fysieke en sociale veiligheid zoals: aanpak drugoverlast in Rotterdam, aanpak criminele en overlastgevende jeugdgroepen zowel repressief als preventief, aanpak High Impact Crimes zoals overvallen, straatroof en inbraken, aanpak van overlastgevende en of criminele asielzoekers, parkmanagement, problemen in het Openbaar Vervoer, woonoverlast kortom alle zaken die een samenleving onveilig kunnen maken.

Bij de aanpak van deze problemen is de kern:

  • Analyse problematiek
  • Plan van aanpak
  • Uitvoering
  • Resultaten en of effecten

Ingewikkelder is het niet. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan en altijd voor veel organisaties ingewikkeld. Waarom? Omdat organisaties zijn versnipperd en elke organisatie haar eigen prioriteiten en loyaliteiten kent.

Neem een doorsnee stad die te maken heeft met jeugdoverlast en daar iets aan wil doen. Met welke partijen moet je samenwerken? Gemeente, Politie Openbaar Ministerie, Raad van de Kinderbescherming Welzijnsorganisaties, woningcorporaties, jongerenwerkers en jongeren en de ouders van de jongeren en dan is het lijstje niet compleet. Een hele toer om al die partijen dezelfde kant op te krijgen. Dat gaat zeker niet door opleggen van bovenaf maar opbouwen van onderop. Laat de partijen het succes van de resultaten gunnen.

Wij hebben veel ervaring met het omgaan met bestuurders, directeur en uitvoerders. Zij zullen zondermeer op elkaar aangewezen zijn. Maar er is ook lef nodig om afscheid te nemen van de bestaande en vaak veilige en betrouwbare werkwijze en deze in te leveren voor een effectievere en efficiëntere aanpak.

En wij kunnen dat: Punt uit!